Archives for: "September 2017, 04"

Interview in the local newspaper

September 4th, 2017

Before going to Icebug, must admit that it did put extra pressure on me when it came in the newspaper upfront. I did say: "You have to wait until I'm finished", but I need to say it out louder the next time. Anyhow, quiting was not an opiton at least.

Rune er klar for fredagens styrkeprøve
Denne helgen skal den treningsglade karen fra Momoen bruke til å løpe Icebug Xperience, et løp i Smögen/Kungshamn-omådet der deltakerne i løpet av disse tre dagene skal tilbakelegge 74 kilometer.

– Jeg liker litt utfordringer og er glad i å løpe. Men da jeg meldte meg på i januar, var jeg usikker på om jeg kom til å klare å fullføre, men nå har jeg god tro på det, sier karen som flyttet til bygda i 2013 etter å ha funnet sin Elin, med etternavn Glede.

Han ligger på massasjebenken hos naprapat Trond Aasberg hvor legger og lår får «siste olje» og knaing før tredagersturen.

– Det ser bra ut nå, sier Åsberg mens han masserer leggmuskulaturen.

Rune Hellem, som kommer fra Mo i Rana, har konkurrert siden barnsbein av.

– Jeg har aldri levert noen store resultater, men har som mål å være på første ark av resultatlista. Ellers er det like viktig å stille opp, ikke minst i de lokale arrangementene, det være seg på sykkel, ski eller løp.

I forberedelsene til helgens styrkeprøve har han og broren gjennomført Rana Ti på topp i løpet av ett døgn. Etter 21 timer var målet nådd.

– Vi kommer neppe til å gjøre det igjen. Men en vet aldri, sier Rune smilende.

Gjennom sommeren har både turorienteringen og stolpejakta vært ledd i treningen.

– Dette er to fine tilbud jeg anbefaler alle, og en behøver ikke ha noe mål som meg å sikte mot for å delta, sier Hellem som også er med i hovedstyret i Høland IUL.

– Idrettslagene (MIUL og Høland) har vært en fin måte å komme inn i lokalmiljøet på.